ULTIMATE FRISBEE_první kvalifikační kolo Evropské ligy klubů

27.06.2011 21:48

CEL - central europe league 

    O víkendu 28-29.5.2011 se uskutečnilo první kvalifikační kolo Evropské ligy klubů. V Šardicích, na jihu Moravy, se utkalo 15 open a 7 ženských týmů. V kategorii open se bojovalo o 7 postupových míst do druhé části kvalifikace. V obou kategoriích zabodovaly české týmy. První místo a ocenění Spirit of the Game si odvážejí Silence a Hot Beaches.

Zde je krátký článek od trenéra Brněnské části týmu Velká Morava:

     O víkendu 28-29.5.2011, vyjela Velká Morava na EUCQ, což je první kvalifikační kolo na klubové mistrovství Evropy. Kdo zná fotbalovou ligu mistrů, je to něco obdobného. Další kolo jsme z finančních důvodů ani nechtěli hrát, protože je tento rok vytíženost opravdu veliká a turnaj až v Mariboru, a tak jsme na to první kolo do Šardic přijeli s cílem dostat se do TOP 8. To se nám povedlo na úkor dalšího českého týmu FUJ, který vyhrál svoji skupinu a šel do kříže s námi, kteří jsme byli ve své skupině na posledním 4. místě. Křížové zápasy jsou ale nejdůležitější a my v něm předvedli dobrý výkon, kterým jsme si splnili cíl TOP 8. Dál se nám už moc nedailo. Šanci jsme měli především proti slovincům, kde by jsme si zajistili 6. místo, ale nezvládli jsme závěr zápasu. Každopádně cíle splněny, nové poznatky do další sezóny také jsou, takže výprava úspěšná.

Autor : Gaspacho

 

     Druhé kvalifikační kolo (EUCR) se uskuteční první červencový víkend ve slovinském Mariboru už za účasti rakouských týmů a týmů z východní části regionu. Z tohoto turnaje postoupí nejlepší čtyři týmy v open a dva v ženské kategorii do finále (EUCF), které proběhne poslední víkend v září v Brugách.

 

Výsledky open:

1. Silence (Česká republika)
2. Mor ho! (Slovensko)
3. Uprising (Polsko)
4. LOL (Maďarsko)
5. Freebeez (Maďarsko)
6. Huck Norris (Slovinsko)
7. Girl Stays Home (Polsko)
8. Velká Morava (Česká republika)
Spirit of the Game: Silence

Výsledky ženy:

1. Hot Beaches A (Česká republika)
2. LayD's (Slovensko)
3. Hot Beaches B (Česká republika)
4. Huntimate (Maďarsko)
5. Whatever (Polsko)
6. Sky This (Polsko)
7. Czech juniors (Česká republika)
Spirit of the Game: Hot Beaches A

 

zdroj: www.sport.cz